Festival koroškega juda 2022

V nedeljo, 18. decembra, se je v športni dovorani v Slovenj Gradcu na Novoletnem festivalu koroškega juda zbralo 270 mladih judoistk in judoistov z vse Koroške, starih od 4 do 14 let. Na tribunah so jih bučno spodbujali njihovi starši, sorodniki in prijatelji, tako da je bilo vzdušje v dvorani res odlično.

Najmlajši, udeleženci skupin judo vrtca, so se pomerili v dveh starostnih skupinah, do 5 in do 6 let. Tekmovali so v igri "ujemi repek," kjer je bilo za točko potrebno nasprotniku ukrasti repek, pritrjen za hrbtom. Udeleženci začetniških tečajev juda so se pomerili v judo borbi, ki se je tokrat pričela stoje iz prijema za judogi. Nadaljevalni tečaj juda pa se je pomeril v judo borbi po pravilih Judo zveze Slovenije. Otroci so bili razdeljeni v kategorije tudi po starosti in teži.

Tekmovanje, ki je potekalo kar na desetih borilnih prostorih, se je odvilo tekoče in hitro. Ob začetku je prisotne nagovoril tudi župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler, vsi otroci pa so po tekmovanju iz rok Judo Božička prejeli tudi medalje in darila.

Čestitke vsem nastopajočim za pogumne in srčne borbe. Prav tako čestitke organizatorju, JK Slovenj Gradec in vsem prostovoljcem za odlično organizacijo dogodka.

Foto: Nace Zavrl

Festival koroškega juda 2022