dp u21 2023

Koroški judoisti in judoistke so danes na državnem prvenstvu mladincev in mladink ter državnem prvenstvu po pasovih v Dravogradu osvojili kar 11 odličij.

V Športni dvorani Špic D je danes dopoldan potekalo državno prvenstvo do 21 let, na katerem je nastopilo 114 judoistov in judoistk iz 25 slovenskih klubov. Najbolje se je odrezala Tina Kovač, ki je v kategoriji do 63 kg s štirimi zmagami in enim porazom osvojila naslov državne prvakinje. Tik pod vrhom je končal Matic Razdevšek, ki je do 60 kg osvojil naslov državnega podprvaka. Jaka Samec do 60 kg, Nik Pavlič do 66 kg, Vid Kavnik do 90 kg in Ajda Gašper do 63 kg so osvojili bronasta odličja. Maj Kavnik, do 81 kg, je tekmovanje zaključil na 5. mestu.

V popoldanskem delu je na državnem prvenstvu po pasovih nastopilo 64 tekmovalcev iz 19 klubov. Naslov državne prvakinje je v konkurenci zelenih pasov do 57 kg osvojila Katja Gliebe. Matic Razdevšek med rjavimi pasovi in Staš Svetec med oranžnimi sta osvojila naslova državnih podprvakov. Ožbi Pandev in Avgust Vulc sta osvojila bron, Domen Prednik pa je bil peti.

Čestitke vsem športnikom in športnicam za osvojena odličja.

Rezultati DP U21

Rezultati DP pasovi

Foto: Andraž Kugovnik Bregeš

DP U21 & DP pasovi